Cap De La Hague gerond! - Het kan echt, draadloos telefoons opladen!

18 juli 2016 - Omonville-la-Rogue, Frankrijk

Vandaag hebben we de Cap De La Hague gerond. Ik hoor de grappenmakers al denken "doen jullie er zo lang over om Den Haag te halen?". Nou, kijk maar eens op de kaart, wij zijn er trots op. 
Het is overigens ook een bijzonder punt in de wereldzeeën. Waarom? Omdat op dit punt de stroming bijna het sterkst is als waar ook ter wereld. Dus uitkijken voor de scheepvaart om niet op de rotsen te lopen. 

Het was overigens ook geen makkie vandaag. De laatste 25 kilometer was behoorlijk op en neer. Hellingen tot 14%. Dat was al weer even terug dus de benen doen weer lekker pijn. 

Al vroeg in de ochtend fietsen we door de kasteeltuin van Château de Flamanville. Een mooie tuin met een slotgracht, die nu dienst doet als visvijver. 

Niet veel verder hebben we een surrealistische ervaring. Onze telefoons beginnen te piepen en als we ze bekijken zien we dat ze draadloos geladen worden. Aha, dat komt doordat we langs drie kerncentrales rijden. We worden dus automatisch geladen. Een bijzonder fenomeen! Op de camping gisteren hadden we de vooraankondiging al gezien "hoe te handelen bij een nucleair incident".  

Na een aantal schitterende vergezichten langs de kust passeren we ook de opwerkingsfabriek van nucleair afval. Een immens groot complex (een bij vijf kilometer?). Dit complex was ooit oorzaak van de "later door de Fransen toegegeven aanval op Greenpeace".

En ja dan later ronden we Cap de la Hague. Je ziet de sterke stroming. 

Na al het harde werk drinken we hier wat en fietsen we de laatste kilometers naar de camping in Omonville-la-Rogue

1 Reactie

  1. Rita and Lex:
    19 juli 2016
    If Paul feels it on your legs, how must poor Bernie's legs feel. We are very proud of you. Al least from now you will be closer to home every day. You should have trained enough to tag on the last few etappes of the Tour de France. Enjoy the rest of your trip. Love Lex and Rita